DR. REGÁSZ MÁRIA SZÁZEZRES NYAGYSÁGRENDŰ KÁRT OKOZOTT AZ ÜGYFELÉNEK: EGY A KISLÁNYÁT EGYEDÜL NEVELŐ, KISFIZETÉSŰ TANÍTÓNŐNEK

 

Mint arról már korábban tájékoztattuk olvasóinkat a Marcsi.htm-en, a "szakértő-családjogász" 2010. augusztus 15-én "okos" tanácsaival belerángatta az ügyfelét egy jogász körök számára eleve nyilvánvaló "öngyilkosságba": rávette, hogy támadjon meg egy alig 45 napja jogerőre emelkedett - bíróság által jóváhagyott - egyezséget minden alap nélkül, holott pontosan tudta: 2 éven belül gyakorlatilag nulla az esélye a változtatásnak. (Ráadásul úgy, hogy az egyezség megalkotásában Mária maga is részt vett, és bár a bíróság megküldte neki az első fokú végzést, az abban foglaltakat elfogadta, nem fellebbezett.)

Ennek tetejébe a "szakértő-családjogász" már a keresetlevelében élből kiütötte önmagát - pontosabban sajnos valójában az ügyfelét! - : ügydöntőnek bizonyult nyilatkozatot tett arról, hogy az egyezség megkötése, illetve jogerőre emelkedése óta semmi nem változott, miközben 2 éven belül változtatni egy egyezségen éppen akkor lehetséges, ha valamely lényeges körülmény jelentős mértékben megváltozik.

"Szakértőnk" produkciójának meglett az eredménye: miután az általa elkövetett súlyos felelőtlenséget - amelyre utóbb ítélethirdetésében a családjogi bíróság is egyértelműen rámutatott - utódai sem tudták már helyrehozni, ügyfele mintegy másfél havi fizetését veszítette el a pervesztéssel együtt járó perköltségteher folytán: 108.750Ft perköltséget kénytelen megfizetni a szerény tanítónői fizetéséből, miközben egyedülálló anyaként nevel egy 3,5 éves kislányt!

dr. Regász Mária - az önmagát az interneten sztároló "szakértő-családjogász" - újabb százezres nagyságrendű kárt okozott felelőtlen tanácsaival, és elképesztően hozzá nem értő, szakszerűtlen keresetlevelével a saját ügyfelének, egy kisfizetésű, a kislányát egyedül nevelő édesanyának.

(És akkor még nem beszéltünk ennek az összegnek a sokszorosáról, amit dr. Regász Mária hidegvérrel, bűntudat és lelkiismeretfurdalás nélkül felvett munkadíj címén a szerencsétlen, becsapott, beugratott anyukától mindezért, és amit többszöri felszólításra még részben sem volt hajlandó visszafizetni, mondván, hogy nem sikerdíjról szólt a megállapodás, neki a teljes vereségért is jár a munkadíj. Hát igen, ahogy mondani szokás: ez jogszerű. Épp csak jó erkölcsbe ütközik, különös tekintettel arra, hogy Mária maga rángatta bele ebbe a biztos "öngyilkosságba" a befolyásolható, hiszékeny anyukát, elhitetve vele, hogy ez a gyereke érdeke, és hogy jó esélyei vannak a sikerre. De vajon ki törődik hazánkban ma még a jó erkölccsel?!)