ÁMOKFUTÓ ORSZÁGJÁRÁS - DR. REGÁSZ MÁRIA DEBRECENBEN IS MEGBUKOTT

 

Az előzményeket javasoljuk elolvasni itt. Ahogy korábbi írásunk végén megjósoltuk: Máriánk nem hagyta annyiban a miskolci bukást, úgy gondolta: Debrecenbe kéne menni, pulykakakast kéne venni. Tovább ment tehát, és másodfellebbezést nyújtott be abban bízva, hogy talán Debrecenben több sikerrel jár.

És ahogy szintén előre megjósoltuk: tévedett. Debrecenben sem talált pulykakakast: a Debreceni Ítélőtábla elküldte őt a másodfellebbezésével együtt oda, ahová való. (Összesen legalább ötvenezres anyagi bukással, megszégyenülve, leszegett fejjel, pulykakakas nélkül kényszerült haza kullogni.)

Az ítélőtábla sok tekintetben példaértékű ítélete letölthető PDF formátumban innen.

Az ítélet különösebb kommentárra nem szorul, így csak a saját rövid értékelésünket fűzzük hozzá:

A boldog-boldogtalant megfélemlítő célzattal ész nélkül mindenért feljelentgető, lényegében alaptalan feljelentgetésekkel zaklató botrány-ügyvéd ezúttal is csúnyán megbukott, az ítéletből pedig ugyanaz derül ki, amire már a korábban általunk közzétett számos jogerős döntés is utalt:

Máriánk a legalapvetőbb jogi kategóriákkal nincs tisztában, teljességgel felkészületlen, dilettáns hivatkozásokkal hökkenti meg a hatóságokat. Ugyanakkor a jogi karról még tiszta fejjel kikerülő ügyvédbojtárok fejét a saját zavaros elképzeléseivel tömi tele, akik azután ugyanúgy járnak, mint "mesterük". (Mária jogi képviselője ugyanis az Ítélőtábla előtt természetesen az egyik ügyvédbojtárja volt, és nyilván Mária beszélte tele a fejét mindazokkal, amikért a szerencsétlent ugyanúgy leiskolázta az ítélőtábla, mint Máriát.)

Konkrétan: dr. Regász Máriának érintőleges fogalmai sincsenek a véleménnyilvánítás szabadságáról, a közszereplő fogalmáról és a rá vonatkozó AB iránymutatásokról, a védő közszereplői "státuszáról", a rágalmazásról, illetve becsületsértésről, a hamis vád fogalmáról, illetve a törvényi értelemben vett vádolás kritériumairól: a kellő konkrétságról, a hitelt érdemlőség látszatáról, stb. .

A fentiek súlyosan sértik a MÜK Szabályzatnak a szakmai felkészültség, a napra kész jogi ismeretek, a szakszerűség, és igényesség követelményére vonatkozó előírásait, emiatt pedig éppen ideje lenne érzésünk szerint most már a Kamarának is valamit lépnie, befejezve végre a korábbi elvtelen szerecsenmosdatást. dr. Réti László, és dr. Bánáti János ugyanis ilyen és ehhez hasonló jogerős döntések százainak birtokában eddig még minden alkalommal kijelentette - sőt leírta (és még alá is írta!) -, hogy Mária felkészülten és szakszerűen jár el az ügyekben!

(Gondoljunk bele: ha "felkészülten és szakszerűen" ennyi eredményt képes csupán felmutatni, vajon mi lenne, ha netán ráadásul még nem is lenne ennyire felkészült és szakszerű?! Ha a Kamara szerint ez felkészült, szakszerű tevékenység, akkor vajon mi lehet az, ami már nekik sem felel meg?! Másrészt akkor ugyan vajon van-e értelme bárkinek is hazánkban ügyvédhez fordulnia?! Mert ugye ahhoz igazán felesleges ügyvédet fogadni, és esetenként milliókat fizetni egy-egy pénzéhes - Máriánkhoz hasonlóan felkészült - ügyvédnek, hogy az ember elveszítse a pereit, erre egészen biztosan képes egyedül is, és nem utolsó sorban ingyen is!)

A Debreceni Ítélőtábla Ítéletéből szükségesnek tartjuk kiemelni azt, hogy az ügyvéd a védői szerepkörében KÖZSZEREPLŐNEK minősül, azaz magasabb tűréshatárral kell bírnia a bírálatokkal, kritikákkal szemben! Vele szemben tehát a véleménnyilvánítás keménysége egészen a gyalázkodás határáig elmehet! Ez Mária esetében különösen fontos, hiszen boldog-boldogtalant feljelent, elég a legkisebb mértékben is negatív értékítéletet megfogalmazni vele szemben, és már szalad is a bíróságra, követelve a gaz rágalmazó példás megbüntetését. Ezzel Mária gyakorlatilag megfélemlíteni próbálja a peres ellenfeleit. Nem szabad ettől megijedni, hiszen mint most is látható: ha valaki nem ijed meg tőle, és felveszi vele szemben a kesztyűt, szinte biztosra vehető, hogy a leglaikusabb átlagemberrel szemben is alul marad, megbuknak a feljelentései.

E téren szerkesztőségünk felajánlja a segítségét mindazoknak, akiket dr. Regász Mária hasonló helyzetbe hozott: akikkel szemben családjogi - vagy egyéb - perekben tényleges feljelentésekkel, illetve feljelentéssel való fenyegetőzéssel próbál nemtelen előnyhöz jutni, akiket így próbál zaklatni, megfélemlíteni.

(Természetesen a segítségünket csak olyan esetben ajánljuk fel, amelyet magunk igaznak, támogatásra méltónak ítélünk meg, nem követjük azokat, akik általuk is tudottan becstelen ügyekhez nyújtanak segítséget csillagászati összegekért. Mi csak igaz ügyekben segítünk. Viszont ingyen, az igazság olthatatlan szeretete okán.)